top of page

proiectele PIT

intervenții punctuale de salvare a clădirilor istorice în pericol grav de deteriorare | restaurarea micului patrimoniu (porți, uși și ferestre istorice) | educarea publicului pe tema importanței culturale și economice a patrimoniului 

Punerea în siguranță a bisericii fortificate din Vermeș

Pentru a stopa colapsul structurii la biserica de factură gotic-târziu au fost efectuate lucrări de punere în siguranță prin realizarea unei învelitori provizorii la absida corului (prăbușit parțial în februarie 2022).  Urmează reparații si consolidări majore la nivelul acoperișului și zidurilor corului.

Cristi Moldovan_Vermes_2022-7.jpg

Intervenția la Biserica neogotică din Chiraleș

De la pericol de ruinare, această biserică ce ne amintește de Normandia și Valea Rinului e acum funcționalizată ca sală de concerte și expoziții

Chirales lansare interior1.jpg

Campania pentru salvarea Cinema 23 Omnia

Una dintre puținele clădiri Art Nouveau din Bistrița a fost salvată de la demolare și urmează a fi transformată în centru cultural/ teatru.

cinema-OMNIA_Teatrul-Electric.jpg

Campania ”Adopt o poartă”

Pentru a preveni riscul de înlocuire a ușilor seculare din centrul istoric al Bistriței cu uși de lemn stratificat fără valoare de patrimoniu, am inițiat un proiect de restaurare a porților de secol XVIII - XIX - de către specialiști acreditați și cu participarea financiară a comunității. 

poarta verde.jpg

Educarea publicului și a tinerilor

Demonstrații de restaurare cu participarea publicului doritor la evenimentele orașului.

educare tineri.jpg

Dezvoltarea și formarea continuă a unei echipe de intervenție

Dezvoltarea și formarea continuă a unei echipe de intervenție cu tehnici esențiale pentru puneri în siguranță și restaurări: tâmplărie de construcții, fierărie, lăcătușerie, stucatură, tâmplărie ”mică” (uși, ferestre, obloane).

formare specialisti.jpg

Consultanță gratuită la proiectele de reabilitare a clădirilor vechi

casa jelna.png

Business Title

bottom of page